WORKSHOP 1: Basisbegrippen en de werking van de horoscoop

In deze workshop gaan we aan de hand van de horoscoop eerst kijken naar alle losse onderdelen wat die betekenen. 
Iedereen krijgt de uitdraai van zijn of haar eigen horoscoop en van het materiaal waarmee we aan de slag gaan. Daarna kijken we naar de achtergronden van de tekens.  

Na het eerste deel heb je een mooi beeld gekregen van de belangrijkste facetten van jouw horoscoop en maken we een begin met het duiden van de plaats van de zon, de maan en de ascendant in de horoscoop. 

Bijna iedereen weet wel in welk teken de zon stond toen hij werd geboren.  Maar wat de zon echt voor jou perdsoonlijk betekent en wat de maan in de horoscoop nou precies voor jou doet is vaak al een stukje lastiger. Ook de ascendant is een zeer bepalende uitgang van de horoscoop. Waar hij valt bepaalt hoe jij je in de wereld presenteert. Ook daar kijken we naar in combinatie met de stand van de zon en de maan. En zo ontstaat de basis van jou astrologisch profiel in deze workshop.
En ben je daardoor enthousiast geworden? Schrijf je in voor workshop 2. Daarin wordt de verdieping aangebracht door de andere planeten te duiden. Ik kijk met je mee welke planeten sterk staan en vertel hoe je ze in kunt zetten!!

horoscoop astrologie de bollenstreek zilk noordwijkerhout lisse haarlem leiden psychologie workshop training analyse

WORKSHOPSERIE              

"Jouw astrologische weg"

In de workshops gaan we actief aan de slag met jouw eigen horoscoop. Je krijgt de grafische uitwerking zoals je links op de afbeelding ziet. De horoscoop bevat veel informatie die we stap voor stap ontrafelen en het beeld van jouw persoonlijkheid wordt daardoor naar de oppervlakte gebracht. Je zal ontdekken dat er letterlijke verklaringen zijn waarom jij je voelt zoals je je voelt en doet wat jij doet. Waarom je voor bepaalde zaken gevoeliger bent dan bijvoorbeeld je partner of zus. De workshops volgen elkaar op. De eerste workshop is de basis. Daarin worden alle begrippen die te zien zijn op jouw horoscoop uitgelegd en wordt gestart met een eerste duiding. Per workshop kun je lezen welke onderdelen behandeld worden. Na de vier workshops te hebben gevolgd heb je een duidelijk beeld van jouw horoscoop én die van een belangrijke andere persoon. Vooraf geef je geboortetijd, plaat en datum aan mij door. Ik draai in een professionele en volledige horoscoop uit. Tijdens de workshop krijg je werkmateriaal op maat. Gedurende drie uur wordt duidelijk wat de betekenissen zijn en starten we met het duiden van de onderdelen. Er zullen veel verrassingsmomenten zijn en vooral herkenning. 
Bij de workshop is het materiaal, koffie en thee inbegrepen.

Wil je de workshop aan huis? Dat kan! Bij voldoende aanmeldingen.

horoscoop astrologie de bollenstreek zilk noordwijkerhout lisse haarlem leiden psychologie workshop training analyse

WORKSHOP 2: Planeten en huizen

Na workshop 1 weet je wat de tekens inhouden. Wat er allemaal in een horoscoop staat en wat jou stand van de zon, de maan en de ascendant in jouw horoscoop voor jou betekenen. Nu is het tijd om te gaan kijken naar de andere planeten en punten in de horoscoop. Planeten geven verschillende belangrijke behoeften aan. Zo kom je door de stand van Mars op een bepaalde manier op voor jezelf. En  vertelt mercurius bijvoorbeeld hoe je omgaat met informatie. Daarna kijken we naar de huizen in de horoscoop. De huizen zijn de levensgebieden. Is een belangrijke planeet of punt verbonden met een huis dan zal dat voor jou een unieke uitwerking hebben. Staat jouw zon in het 5e huis dan zul je gevoel hebben voor sport, spel en plezier! Want daarover gaat dat huis. Staat de Maan in het 4e huis en ook nog in Kreeft? Dan ben je waarschijnlijk een zeer zorgzaam persoon die zeer geniet van huiselijkheid en familie. Na uitwerking van deze onderdelen in de workshop zul je zien daat jou persoonlijke karakter naar voren komt. Het verklaart waarom je bent zoals je bent. Uiteraard zal ik er veel meer over vertellen in de bijeenkomt!

Vooraf aan de workshop kun je de gegevens voor een 2de horoscoop doorgeven. Bijvoorbeeld van jouw partner of kind. Je krijgt dan direct een mooi vergelijking te zien met jouw eigen horoscoop!
Het is uiteraard niet verplicht om workshop 1 te doen als je al genoeg kennis hebt van de onderdelen die daarin worden behandeld.


horoscoop astrologie de bollenstreek zilk noordwijkerhout lisse haarlem leiden psychologie workshop training analyse

Workshop 3: Elementen en kruizen

Elke horoscoop heeft tekens en huizen die verbonden zijn met de elementen. Zo is Ram een vuurteken en Vissen een waterteken. De elementen geven een zeer belangrijke kleuring aan hoe je zaken waarneemt en reageert. Dat is voor iedereen anders. Het is interessant om te weten wat de elementen voor jou persoonlijk doen. Je kunt op die manier begrijpen waarom jij in bepaalde situaties juist op jouw unieke manier reageert. Ook kun je hierna anderen beter begrijpen.


Een ander gegeven binnen de horoscoop zijn de drie verschillende kruizen. De kruizen geven aan wat de behoefte is wanneer zaken allemaal even te veel worden. Ieder mens heeft in tijden van stress een andere manier om weer op adem te komen. Weet je de jouwe? Dan kun je dat sneller dan wanneer je die niet weet. Hoe fijn is dat!


horoscoop astrologie de bollenstreek zilk noordwijkerhout lisse haarlem leiden psychologie workshop training analyse

Workshop 4: Aspectwerking

Nadat je workshop een tot en met drie hebt gevolgd is workshop 4 gericht op de belangrijke verbindingen binnen de horoscoop. Planeten worden in de horoscoop verbonen door lijnen.  Wanneer planeten in bepaalde graden ten opzichte van elkaar verbonden zijn dan geeft dat extra nadruk. Zeker wanneer ze zijn verbonden met de ascendant of de midhemel heeft dit een specifieke uitwerking. In deze workshop zoomen we nader in op deze verbindingen en kijken we hoe helpend ze zijn of hoe soms juist een lastig gevoel geven. Hoe dan ook mooi om te weten!

In deze workshop zal ik ook kijken naar een antal andere interessante gegevens die terug te vinden zijn op het blad in de horoscoop. Bijvoorbeeld de Maansknopen as of Cheiron. Ik laat dat afhangen van de wensen uit de groep.


horoscoop astrologie de bollenstreek zilk noordwijkerhout lisse haarlem leiden psychologie workshop training analyse